Хасково

Родители: Задължават децата ни да пият вода от чешмата в градините

Родители се жалваха, че задължават децата им да пият вода от чешмата в детски градини в Хасково.

„Майка съм на 5-годишно момиченце, което посещава детска градина „Славейче“. Според мен няма родител, който да е съгласен детето му да пие тази вода“, се казва в сигнала. Жената казва, че проблемът идва от това, че общината вече не купува питейна вода за градините, след отпадането на забраната за пиене на водата в Хасково. В същото време заради епидемията от коронавирус е забранено внасянето бутилирана вода от децата в градините.

От общината обясниха пред Haskovo.info, че съгласно мерките за възобновяване дейността на детските градини в страната e забранено внасянето от децата и родителите на храна, вода, играчки и други. В същото време след отпадане на забраната за пиене на водата, общината няма основание да продължава да закупува бутилирана вода. Единственият възможен вариант бил родителските настоятелства към градините да се организират и да сключат договор с фирма, за доставката на подходяща бутилирана вода и то на цяла партида.

В същото време очакванията са от 14 юни с изтичането на извънредната епидемична обстановка мерките да отпаднат и децата да могат да внасят вода в градините.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2020 16:48 16:48

Ръководството увери, че има осигурена вода до 15.06

Back to top button