Любопитно

Откриха изложбата за 120 г. земеделско движение в Хасковско – ВИДЕО

Изложбата „120 години организирано замеделско движение в Хасковски регион“ беше официално открита във фоайето на Регионалния исторически музей, съобщават от общината.

Haskovo.info припомня, че експозицията беше подредена в края на април, когато в страната все още беше в сила извънредното положение заради коронавируса. Куратори са д-р Веселина Узунова и д-р Красимира Узунова.

Документи и уникални снимки от историята на земеделския съюз в България, както и оригинални знамена на земеделските организации в хасковския край са подредени в изложбата, която разказва за най-славните, но и най-трагични събития от последните 120 години. Гости на откриването на изложбата бяха заместник-кметът Мария Вълчева, заместник-областният управител Митко Петров, лидери и активисти на земеделското движение, ветерани-земеделци, дарили на музея част от ценните реликви.

Изложба

Д-р Красимира Узунова благодари на всички, които предоставят на РИМ – Хасково толкова свидни предмети и спомени от миналото си и ги увери, че тези исторически предмети ще бъдат съхранени за поколенията.

В Хасково подредиха изложба за 120 г. от създаването на земеделското движение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button