Хасково

Екоинспекцията глоби с 4 000 лв. ВиК – Хасково, провери болниците заради опасните отпадъци

4 наказателни постановления по 1 000 лв. са издадени на ВиК – Хасково, съобщават в отчета си за май от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Глобите са за това, че не са спазени определените в разрешителните за заустване индивидуални емисионни ограничения. Проблемите са констатирани в Харманли, Любимец, Симеоновград и Ивайловград.

100 обекта са проверени от Еконспекцията за месеца. Дадени са 20 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 2 акта и са издадени 9 наказателни постановления на обща стойност 5 600 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 20 963 лв.

Извършени са проверки на 34 лечебни заведения за болнична помощ, центрове за спешна помощ и самостоятелни медико-диагностични и технически лаборатории. Това е направено заради разрастващата се епидемия от COVID-19. При проверките не са установени лечебни заведения и лаборатории без сключени писмени договори с лица, притежаващи съответния документ за обезвреждането на опасните отпадъци.

Проверени са и общините за нерегламентирани замърсявания, включително и на речните корита. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци.

За периода са почистени 22 нерегламентирани сметища в Хасковска област. През месеца на „Зеления телефон“ са постъпили 7 сигнала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button