Хасково

Градушките унищожиха напълно 92 декара с посеви в Хасковско

92 декара с посеви в Хасковска област са на 100% пропаднали от последните градушки, съобщиха за Haskovo.info от Областна дирекция „Земеделие“.

Става въпрос за зеленчуци, пшеница, слънчоглед и лозя. От общо 75 декара унищожени в община Харманли 20 декара са с лозя. В община Димитровград напълно са пропаднали 17 декара. Техните стопани ще получат държавна помощ.

В областната дирекция има подадени и много заявления за помощ от земеделци, на които площите обаче са пропаднали на 25, 50 или 80% и те не подлежат на подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.06.2020 20:51 20:51

А в община Минерални бани-нищо,там слънцето пече ли пече нищо че преди 11 дни градушка колкото яйце падаше. Там няма засегнати площи. Абе хора това беше бедствие – коли,покриви,реколта -всичко има поражения,вие слепи ли сте? Никой не ви иска обезщетенията, а да се предприемат мерки.

banderas
banderas
22.06.2020 22:33 22:33

В статията пише, че 92 декара с посеви са унищожени на 100%. Не са упоменати площите с частични поражения. А за община Минерални бани няма тотално унищожени площи с култури.

Back to top button