Регион

Напълниха клетки за птици с тютюн за наргиле, върнаха в Турция бойни индийски петли

Тютюн за наргиле в клетки за птици са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

220 кг. от тютюна е открит при проверка на микробус, влизащ в страната от Турция. Той е управляван от турски гражданин на път за Австрия. Бусът е селектиран за щателна митническа проверка. Пред митническите служители водачът декларирал 54 кутии цигари без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са задържани за поставяне под митнически режим.

Тютюн

При оглед на товарното помещение се установява, че то е пълно със специални клетки за птици, за които шофьорът заявил, че са порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митничарите откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета с по един килограм тютюн за наргиле.

В хода на проверката са открити още 100 кг. тютюн за наргиле в 180 кутии по 0.500 килограм и 20 пакета по 0.500 кг. Задържаният общо тютюн за наргиле е с пазарна стойност 70 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Превозваните птици са върнати обратно в Турция, след становище на ветеринарен инспектор от БАБХ, който установява, че шофьорът не притежава никакви документи за тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button