Хасково

Малиново и черешово вино, дузина видове мед и билкови продукти на базара в Хасково

Базарът „Българско е“, който е под мотото „Празник на билките и водата“, вече отвори по алеята между кметството и областна администрация в Хасково.

Той е посветен на Еньовден – празник на билките и здравето. Откъм сградата на общината е издигнат еньовденския венец от билки и цветя, под който хората минават за здраве.

Базар

На базара има производители на пчелен мед и пчелни продукти, вино, билкова козметика, както и занаятчии, които предлагат разнообразни стоки за бита, сувенири и народни носии и облекла.

Предлага се малиново, черешово вино и такова от арония. Цената е между 10 и 15 лв. Има акациев мед, мед от горски билки, от магарешки бодил, лавандула, манов мед, пчелно млечице, пчелен прашец и други пчелни продукти.

Базар

Сред първите, минали под еньовденския венец и разгледали базара бяха заместник-кметовете Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин.
Базарът гостува в Хасково до 27 юни.

Празникът продължава с индивидуална конна езда за децата в парк Кенана днес и утре до 17 часа. Днес от 15 ч. в двора на Регионалния исторически музей ще бъде представена „Магията на Еньовден“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.06.2020 13:47 13:47

“бУдил”?! УжасТ!!!

Back to top button