Хасково

Обявиха конкурс за директори на още 3 училища в Хасково и Димитровград

Конкурс за директори на още три училища в Хасково и Димитровград обявиха от Регионалното управление на образованието.

Става въпрос за димитровградските ОУ „Пенчо Славейков“, Обединено училище „Св. св. Кирил и Методий“ и хасковското ОУ „Никола Вапцаров“. Конкурсът е на три етапа – допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю. Документи се подават от 25 юни до 27 юли в РУО – Хасково.

Директор се търси и на Центъра за специална образователна подкрепа „П. Р. Славейков“ в Харманли.

Haskovo.info припомня, че по-рано през юни от РУО обявиха конкурси за директори на 9 училища в региона. Сред тях са 4 в Хасково – ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“, ОУ „Шандор Петьофи“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“. Конкурси за директори са обявени още за ПГЕТ „Захари Стоянов“ – Харманли, ОУ „Христо Ботев“ – село Бисер, НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, ОУ „Христо Ботев“ – село Хлябово и ОУ „Христо Ботев“ – село Силен, община Стамболово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

30 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
толуп
толуп
25.06.2020 17:39 17:39

А директорката на Васил Левски кога ще я сменяте? Айде бе – махайте я тая НЕРВОЗНАТА ЗЕЛЕНА ТИКВА!

ФъКю
ФъКю
25.06.2020 17:48 17:48

Изрода Нанкова къде се скри.

Анонимен
Анонимен
25.06.2020 17:57 17:57

НАСЕТО СЕ ПЕНСИОНИРА.

Пънчо
Пънчо
25.06.2020 18:31 18:31

Аз пък да Ви кажа и да я махат тая „нервозна тиква“ тя вече е подменила колектива почти изцяло – а това беше един задружен, весел колектив. Почерпки, шеги, усмивки и взаимна подкрепа! А сега Ванчеви и Ангелови си плетат кошницата и интригите! И онази жадната за мъжко внимание Снегурачка /Т…Полинещо си/- хем има време да сплетничи, хем има време да лиже и маже пред Нервозната или нейната кралица слънце! Бах ти и мафията и олигофренията в това старо училище с традиции!

кики
кики
25.06.2020 19:05 19:05

Колко трябва са си тъпа, че да знаеш колко те мразят и кълнат и пак да се натискаш да си директор на училище! То от прости селянки с мания за величие, некултурни и груби, с болно съзнание и долен характер друго не може да се очаква.

директора
директора
25.06.2020 19:45 19:45

тоя от механното дебелия кога ще го песионират отврат голям е . махнаха го от иван рилски поради некадърност и слабост към колежките

дедо
дедо
25.06.2020 20:29 20:29

Ало, Болярово! Дали имате свободни стаи – ама ВИП, че Баба Яжка /М/ си търси къщичка.

Суза
Суза
25.06.2020 22:01 22:01

Сменете онзи зъбат плъх в МГ

Умният
Умният
26.06.2020 16:11 16:11

Гяури мръсни

М М
М М
26.06.2020 20:45 20:45

Ми**** М ма, и да си плащаш да крият статиите – пак си оставаш най кълнатата директорка в града. Ходи си гледай бизнеса, оти хората не могат вечеда ти траят простотиите. БОЛНО НЕРВОЗНО СЪЩЕСТВО СИ ТИ – от нищо нямаш спиране и наяждане. Ако е за слава – вече ти се носи славата. Ама хубаво се ослушай слава ли е или клетви, пък знаеш клетвите на кой се предават, нал така!

да попитам просто така РУО-то
да попитам просто така РУО-то
26.06.2020 20:58 20:58

Как назначихте оная лудата директорка М. М. на едно училище с традиции, при положение че има определени изисквания, които не са спазени при нея.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ
Чл. 7. (1) За заемане на длъжността „директор“ на образователна институция кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:
1. да бъдат български граждани, придобили висше образование в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления и професионална квалификация, необходима за изпълнението на съответната длъжност – КАКВА КВАЛИФИКАЦИЯ ИМАШЕ М. ПРИ НАЗНАЧЕНИЕТО СИ – СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕ И ДА ПОКАЖЕ ПЛАТЕНИТЕ СИ ДОКУМЕНТИ.
2. да имат не по-малко от 5 години учителски стаж. – ОТ КЪДЕ ТОВА ЛУДОТО ИМА ТОЛКОВА УЧИТЕЛСКИ СТАЖ ?
3. да отговарят на изискванията на чл. 215, ал. 1 от ЗПУО:
а) да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер независимо от реабилитацията; – ОПА…..
б) да не са лишени от правото да упражняват професията; ????????????????
в) да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на децата и учениците, определени с Наредба № 4 от 2016 г. за заболяванията и отклоненията, при които не може да се заема длъжност на педагогически специалист.

ОСОБЕНО ТОЧКА в) – АМА ОТ ВСЯКЪДЕ ИЗДИША. БОЛНИЧКА Е ГОРКАТА В ГЛАВАТА!

инфо
инфо
27.06.2020 11:24 11:24

Галка и Тончо в едно средно училище в града наяждане нямат. По колко заплати съдират от това училище, ама нали главната ги събра, уреди, сдоми, че сега и доживот доходи да им осигури и местата им да бетонира. Изобщо дружчичка да си на щерката на директорката. Куха лейка като Галка с ходатайства назначена и с познаства и мазнене прогресира. Че и мъж и намериха, НА ВСЯКА ЦЕНА. Ама той кръга от празни тикви едни други се влекат В-ви, Ан-ви, Полих-та, и още две три видни подмазвачки от групата! Значи и тази дето я поддържа тази група е без мозък!

баланс
баланс
27.06.2020 16:37 16:37

Споко бе хора, не само по училищата, ами навсякъде е пълно с некадърници! Колкото по некадърен – на толкова по-висок пост. И да пишете и да не пишете, и да сте прави – утре такива некарници ще ви управляват. Научете се – в днешно време се цени пошлото, и чалганията. Излиза, че няма друг начин да пробиеш, освен да си нечиие протеже, освен да интригантстваш, да се подмазваш на началството, да ги ласкаеш и да се отблагодаряваш! Младите са все по-дебилни, разчитащи на връзки и познаства! Имат все по неадекватна преценка за себе си. Газят и мачкат хора, и си мислят, че ще бъдат вечно млади, вечните любимци на началството, вечните избраници на съдбата. Рано или късно се приземяват. Днес са с пари и връзки, утре са без заплата и познаства. Днес са влюбени – утре са отхвърлени. Днес разделят – утре тях ще разделят. Всичко в този живот се връща. Особено на арогантните и злобните!

Съдбата обича смелите
Съдбата обича смелите
27.06.2020 16:55 16:55
Отговор до  баланс

Отличен коментар . Браво ! Явно има какво да кажете, споделяйте по често ! Има кой да чете.

Аз
Аз
28.06.2020 0:11 0:11

Наистина има кой да чете!Тия директорки предизвикват все повече гнева на достойните…И този гняв със сигурност ще се отключи…Между другото, не чухме за постигнати от тях резултати по предмета,по който преподават,не видяхме открит урок -или открита педагогическа ситуация,дето му викат сега.Фасони и неподппатени претенции!Искате да ви държат ибрика и от флейта два гласа да излизат…Жалко,много жалко

ЛКК
ЛКК
28.06.2020 7:27 7:27

Лошото е, че тая ЛУДА Катерица така се е окопала, че нещо доста по-силно и трябва за измитане. Нищо чудно скоро да се изкарат и за нея едни записи /как крещи на съвет и на хората, как сеотрича от думите си/. Пък и едни снимки – то от спалнята и сигурно не са за гледане ама тя и на живо си е с плашеща физиономия, буквално разкривена от злоба и проклетия!

избран коментар
избран коментар
30.06.2020 19:11 19:11

Извинете, че ползвам чужд коментар, но мисля че точно под тази статия му е мястото – кратко, ясно и много образно казано!
цитат „Болестта „По–по-най“ не прощава! Удря здраво в главата и се характеризира с болни амбиции, терор над всички само и само една определена директорка да е първа във всичко! Ако може и пред РУО и пред МОН и пред цялото образование! Някои му казват лудост, други болест ама диагнозата все е за лечение в Болярово!“

Айде дано
Айде дано
30.06.2020 20:07 20:07

Най-ненормалната и светкавична директорка на училище в града заслужава да й се върне в стократен размер „добрината й към другите“, „здравето“, което им дари, „топлите думи“ и „човешкото разбиране“. Това й стига – да тегли 100 живота за „добрините“, които е натворила. А, и да остане БЕЗ УШИ – тя и без това не ги ползва! Знае само да говори, лъже и нарежда!

виц ли е, или фантазия
виц ли е, или фантазия
30.06.2020 22:20 22:20

Открийте приликите:
Аз съм най-мъдрия, аз ви опазих от коронавирусът, аз ви спускам най-големите свободи, аз съм ви осигурил чудесен живот, страната просперира. В същото време пенсионерите гладуват с 200-300 лв, хората бачката по 10-12 часа за минимална заплата, не могат да се изхранят и да си платят сметките, и всичко живо се чуди кога ще дойдат камионите за трупове.
А сега: Аз съм най-организираната, най-оправната, най-първата директорка. Всичко се върши на секундата. Аз съм най-чудесната началничка, всички ме обичат и уважават, аз съм суперспециалист и мога да управлявам както си искам, Аз постигнах това…, аз направих онова….никой друг не мисли и не работи освен мен. Никой не може да ме догони! В същото време – хората идват и си отиват/бягат/. Хората се смълчават като се доближи прекрасната директорка, хората изпълняват мълчаливо/безмислено е да се спори/, хората я кълнат зад гърба й, хората се молят да се пръждоса дано!
Открихте ли приликите – в страната Тиквоция, всички са производни на Тиквоций и се държат като бесни прости селянки, безпардонно и без мярка!

Един
Един
30.06.2020 23:32 23:32

И другаде има такова чудо,не е само това !Не я искат,но кьорава брадва спирачки няма.Да знайте,че и в спалнята командват -викат му стани,ама той не бафка.Малко им е! Още да им дойде!От болка да се превиват,сълзи да леят простите бесни селянки ! Без мярка отгоре да ги залее!Между другото, нито едната,нито другата имат резултати,къде им са успехите с децата,нали водят часове. Дебели кожи трудно увират

Димо
Димо
30.06.2020 23:53 23:53

Шандор Петьофи заслужава наистина много добър управленец!

кучкар
кучкар
01.07.2020 5:49 5:49

Бесните кучки ги евтаназират, за бесните директорки не знам!

психически тормоз
психически тормоз
01.07.2020 6:25 6:25

Враждебна работна среда/ психически тормоз
Създаването или поддържането на враждебна работна среда също се счита за вид тормоз на работно място, като словесните атаки и обиди са най-често срещания психически тормоз, на който са подложени работещите.
Във враждебна работна среда служителят обикновено не е тормозен директно, но тягостната атмосфера и неправомерното, грубо отношение на ръководителя му към него със сигурност вредят на качеството на работата му и на неговото психическо състояние.
Вариантите за такъв тормоз са много:
Завоалирани обиди и уж „добронамерени“ съвети, които водят към извода, че служителят е по-долно качество, че е неспособен да се справя със живота си, с работата си и с ежедневието. Грубо намесване в личния живот – отново с уж „добронамерени“ констататации, които принизяват и смаляват още повече себеуважението на служителя!
Групови подигравки и констатации за определен служител от кръга на приближените до директорката. Коментари и подигравки за всяка изказана реплика и лично мнение, различно от това на директорката слънце!
Затрупване с непосилни задачи или с огромно количество работа, за да не може да се справи служителя с работата. Или нарочно пришпорване да работи с нечовешки темпове, само и само да му е тежко и трудно!
Привидно любезно отношение и дори загриженост за обема работа, но каквото и да каже тормозеният служител нищо не се взима под внимание!
Ограничаване на контактите с други в колектива, за да няма с кого да споделя тормозения и да не получава облекчение на болките и тревогите си. Мълчалива забрана чрез спешни задачи и количество работа да се присъединява на общи събирания!
При такова отношение малко са хората, който биха продължили да си изпълняват работата съвестно, безгрешно и в срок! И да не бъдат психически подтиснати и уязви, камоли усмихнати!

не виждаш ли
не виждаш ли
01.07.2020 6:40 6:40

Михайлова, ако и тя си тръгне ще ти се отели вола!

диагноза
диагноза
01.07.2020 7:30 7:30

Има такъв вид хора – ЕНЕРГИНИ ВАМПИРИ. Имат изключително лоша енергия, изпиват живеца на другите хора. Хранят се с човешката болка, страдание, подиграват се на чувствата на другите, омаловажават всички и всичко освен себе си. Надменни и арогантни са, груби и прости. А когато това е комбинирано с бързащина, аламинутност и неадекватно усещане за време – трагедията за околните е пълна. Такива хора разболяват, те са като РАК в един колектив. А за премахване на рака – само масирани методи. Друго лечение няма!

Анонимен
Анонимен
01.07.2020 17:49 17:49

А за Петрова нива да сте чули…Там да знаете какво е! Страшна гледка към полегат връх и шестгодишни възпоменателни събори.Започнали със заупокойна молитва и венци в памет на загиналите,честванията напомнят изпепелени души и убити сърца !Но скорошното спасение иде,чака го даже и сркестърът.Наближава тържествената заря проверка!!!

затова
затова
01.07.2020 21:27 21:27

Затова трябва МАНДАТНОСТ НА ДИРЕКТОРИТЕ. След три-четири години всяка да си ходи от където е. Едната на нивите, друга на бустаня, трета при такситата, а даже има и на пиацата!

Иронично в едно училище - непълен сценарий
Иронично в едно училище - непълен сценарий
01.07.2020 22:40 22:40

Ма то турски сериал в едно средно училище в града бе! Всички са навързани и уплетени в едни сложни сърцераздирателни отношения. Серия първа – появава се баш бабаитката – Мюлфие Мюлфиева, идваща от бабаитски бизнес:
– Аз ще сложа в ред това училище! Преди мен нищо не е било, със мен ще е вечно и ще пребъде!
И почват едни интриги, едни чистки, едни лелки, дето и шепнат в ушите кой какъв бил, кой заслужавало да се изрита, кой можел да стане наш човек и т.н…..
Серия 10 та – почват да пристигат новите аверки на бабаитката – Марифела, Русимора, Каробода, Зюлатка, Тюнка… едни смени на постове, едни размени…. текат още интриги и скандали, като във всеки турски сериал – смъртни обиди, крясъци, сълзи, раздели и пак сдобрявания….
Серия 50 та – Първата партида аверки си отиват, идва нова партида аверки – рошавата Пюлихрачка, палавата Гюля дебелата Танюва, Рюни, Дюри и др. ….изобщо все отбрани аверки от град Любимцъние, Хармалинцъние, от голямата рода на бабаитката и женички на големи хора, още по големи бабаите от баш бабитката.
Серия 100 – като във всеки добър сериал без ЛюбоФ не може. Идва нова звезда Тоню. Гюля го залюбва, ама Тоню не е свободен. И разбира се баш бабаитката всичко ще уреди и нареди. Тоню зарязва когото трябва и се събира с Гюля. Превръщат се в любимци на бабаитката и тя ги взема под крилото си – има сантимент към Гюля, щото е дружка на нейната кадънка!
между серия 100 и серия 200 пак текат едни интриги – пак си тръгват едни хора – идват други…Нюдя, дружка на Гюля, тя пък си води Тюшодор. Краромюра пък си води Дюмюр и т.н. Семейните отношения напълно се уплитат и става много сложно да се проследи кой с кого е, кой срещу кого. Ама всички лижат и мажат пред баш бабаитката… И понеже любимите аверки и авери се намножават следват сърцераздирателни драми…. Едни отново ще бъдат изритани, други ще спечелят…

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

фен
фен
02.07.2020 6:28 6:28

Бре мама му, направо се просълзих! Истинска драма. чакам продължение!

уф
уф
02.07.2020 12:59 12:59

Циркът в това училище е пълен! Надмина всички абсурди на света! Това невменяемото си прави каквото си иска със селската си простотия и отбора нетагачки. Да ви приседне дано, а на тая да й се връща на най-милото й!

Back to top button