Хасково

Стоян Малинин и Мартин Недев със златни медали от олимпиадата по информатика

Стоян Малинин в 11 клас и Мартин Недев в 6 клас на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ спечелиха златни медали в своите възрастови групи на Националната олимпиада по информатика.

Гимназията трябваше да е домакин на финалния кръг, но заради пандемията от коронавирус всички класирани ученици работеха по училищата си в страната. Отличните резултати на Стоян му осигуряват място в разширения национален отбор – старша възраст, от който се определят участниците, които ще представят България в международните състезания по информатика.

Днес Мартин получи Грамотата си за отлични постижения през учебната 2019-2020 година, подписана от началника на Регионалното управление на образованието Христина Боева. Грамота заслужи и Ванеса Бъчварова в 6 клас.

Силно се представиха учениците от Математическата и на финалния кръг на Националната олимпиада по Информационни технологии. Ениз Хасан от 11 клас е с отличен 5.75 в направление „Мултимедийни приложения“. Панайот Маринов от 12 клас е с 5.50 в направление „Интернет приложения“. Той е с пълно 6 от матурата по математика. Димитър Девинизов е с 5.50 при „Мултимедийни приложения“, Иван Стоянов от 12 клас – 5.26 за „Интернет приложения“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button