Регион

Гърция затваря всички гранични пунктове освен Кулата

От 1 юли Гърция затваря влизането от България през всички гранични пунктове с изключение на „Кулата – Промахон“.

Това означава, че в Гърция няма да може да се влиза през граничните пунктове в Хасковска област – „Капитан Петко войвода“ и „Ивайловград“, както и през намиращия се в съседната Кърджалийска област „Маказа“.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове с изключение на Кулата, освен само при съществени причини, които предстои да бъдат уточнени.

Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.

От 1 юли в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr/. Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.07.2020 9:15 9:15

И Маказа ще бъде отворен. Обновете си информацията.

Back to top button