Регион

Отличиха свиленградски зрелостник в национален конкурс

Зрелостникът Васил Лилянов от ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград е сред седемте ученици, отличени в националния конкурса „Моето стопанство“, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Надпреварата е част от кампанията „Супер фермер“, в която участва и Министерство на образованието и науката.

Участниците са представили свои идеи за развитие в областта на земеделието. Разработката на Васил Лилянов е „Създаване на черничево насаждение и отглеждане на буби“, традиционен поминък в миналото в свиленградския край.

На националното състезание „Млад фермер“ миналата година свиленградският гимназист се класира на призово място в дисциплината „Резитба на нискостъблени лозя“.

Кампанията „Супер фермер“ даде възможност на учениците от професионалните гимназии по селско стопанство да се срещнат с успели фермери в страната, които да ги запознаят със земеделския бизнес. Тя е част от мерките за насърчаване на дуалното обучение – възможност за подобряване на партньорството на образователни институции и работодатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Росица СТАНЕВА
Росица СТАНЕВА
02.07.2020 22:51 22:51

Браво на това симпатично момче!Лозята са добър поминък.Също и гледането на бубите.
Дано сега му помагат , а от завист да не почнат да му се пречкат ! Дано пътят му е отворен !

Back to top button