Хасково

С дигиталните класни стаи и „Училище в облака“ в Хасково

Директори на детски градини и училища от общината проведоха днес своеобразно обучение по проект „Училище в облака“ в зала „Хасково“.

Инициативата е на община Хасково съвместно с програмата „Space camp“. Идеята е всяко училище да има така наречения облак, в който да съхранява база данни и да се извършва комуникация и образователен процес. В него ще се интегрират и дигиталните класни стаи, за които училищата могат да кандидатстват към общината за общо 70 000 лв.

Обучение

Процесът на внедряване на „Училище в облака“ преминава през няколко етапа. Услугата се активира еднократно и завинаги. Предвидено е и обучение на учители. Облакът ще даде възможност за бързо общуване по електронен път за всички учители в общината, както и достъп до безплатни ресурси за училищата.

Обучение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЕЗ МАСКИ
БЕЗ МАСКИ
03.07.2020 0:33 0:33

Защо са БЕЗ маски?! Община Хасково да се самозезира и да ги глобят! Такъв ли пример дават? Пак двойни стандрти! Писна ни!

Коронавирус
Коронавирус
03.07.2020 22:18 22:18
Отговор до  БЕЗ МАСКИ

Недей носи и ти. Вирусът – него глобяват или не глобяват, не го интересува.

Back to top button