Хасково

Три гимназии от Хасковска област в Топ 100 според резултатите от матурите в страната

Три гимназии в Хасковска област влязоха в Топ 100 според резултатите от Държавните зрелостни изпити в страната.

На 59 място са се класирали абитуриентите от хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Техният среден резултат от всички матури е 5.15.

На 71 място са зрелостниците от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Те са постигнали резултат 5.09.

На 83 място са абитуриентите от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ с резултат 5.04.

ПМГ

 

 

На първо място в страната е 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София с 5.72.

Haskovo.info припомня, че 453 са отличните оценки на матурите в Хасковска област, а слабите са 250. Абитуриентите се представиха по-силно от миналата година, като сега средният успех по БЕЛ е 4.07, а на втората матура – 4.65.

Средният успех в страната по БЕЛ е 4.20, а на втория държавен зрелостен изпит – 4.84.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ежко
ежко
05.07.2020 7:19 7:19

Ай, не виждам тука да е цитирано училището с най-оправната директорка в града – аласекундно организирана, аласекундно заповядваща аласекундно изпълнение, аласекундно тероризараща и крякаща, аласекундно назначаваща! Моля, отбележете всичко в което жената е НАЙ-БЪРЗА И НАЙ-ПЪРВА, защото ще и се разстрои горката – пък тогава става СТРАШНО!

мнение
мнение
05.07.2020 8:24 8:24

Директорките на училища в града напълно са се самозабравили! Повечето са от години на тези постове! Въртят далавери всякакви и напълно са загубили преценката за това как действително стоят нещата. А истината е, че със сплотен и задружен колектив, който с удоволствие идва на работа – те пак могат да векуват. Но незнайно защо всички са предприели тактиката – разделяй и владей. Със страх и паника, с терор и изискване за пълно подчинение – управлението е до време! Недостойно и позорно е да управляваш колектив с крясъци и размахване на пръст. Заплахите са едни и същи, насочени към жертвите на деня! Недостойно е да се опитваш да управляваш живота на подчинените си – с кого да контактуват, какво да правят не само в професионален, но и в личен план, какво да обличат, как да се държат, с кого говорят по телефона…! Недостойно е да дебнеш всяка минута тези твои подчинени – какво правят, как го правят, колко бързо, бюрото им подредено ли, задачата от преди пет секунди изпълнена ли е…? Недостойно и срамно е да взимаш отношение за неща, които са отвън длъжността и правата на директор на училище, да раздаваш квалификации, да си правиш гродни шеги с тях, да ги вземаш на подбив и после да се чудиш защо не те обичат, защо хората замлъкват като влезеш,защо обикалят от другия край на коридора или стълбите, защо едва ли не хвърлят чоп кой да почука на стаята ти, защо въздъхват с облегчение, когато директорката я няма – поне за ден да си поемат въздух!

гост
гост
05.07.2020 12:37 12:37

Отличен пост. Дано да не го премахнат. Точно това е истината!

Запознат
Запознат
15.07.2021 23:30 23:30
Отговор до  гост

Изцяло подкрепям казаното. Грозна е картината в доста училища, за съжаление. Не е ли редно тези, които са взели директорките под крилото си, да им дръпнат юздите, защото на учителите наистина взе да им писва, а подобни нагласи не водят нищо добро… Замислете се

Back to top button