Регион

Задържаха близо 50 мигранти в микробуси и помагачите им

Близо 50 мигранти и българи, които са им помагали, са задържани в района на Любимец и Свиленград в събота, научи Haskovo.info.

Първата група е открита в микробус в центъра на Любимец, който е спрян за проверка от полицаи. Другите са спрени в района на Свиленград от Гранична полиция.

На този етап разследването и разпитите продължават, за да се изясни от къде и как мигрантите са стигнали до вътрешността на страната.

Предстои да бъде установено и колко българи са подпомагали придвижването на мигрантите. Те ще бъдат подведени под съдебна отговорност.

Малко по-късно от Гранична полиция съобщиха, че свиленградската група е задържана в района на квартал „Гебран“. Става въпрос за 21 чужденци, които се определят като афганистанци, сред тях са и 4 деца. Всички са настанени в СДВНЧ – Любимец. Като съпричастни за 72 часа са задържани двама българи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шайка
Шайка
05.07.2020 12:23 12:23

Евала за златната ограда на Валерко Далаверко, която излезе 1 000 лв./метър на данъкоплатците.

mitoko
mitoko
30.09.2020 9:01 9:01

Pri socializma imashe istinska ograda, koqto raboteshe, no Jeliu Jelev q svali kato nedemokratichna.

Back to top button