Регион

Общо трима са задържани за каналджийство на 56-те мигранти в Хасковско

Общо трима българи са задържани за подпомагане на две групи мигранти, хванати през последните дни в Хасковска област.

Както Haskovo.info писа, нелегалните чужденци бяха задържани в Любимец и Свиленград. Става въпрос за общо 56 мигранти.

42-годишен мъж е обвинен от прокуратурата, защото е осигурил транспорт на 35-те чужденци, хванати в товарен автомобил Мерцедес на 4 юли вечерта в Любимец. В товарното помещение на колата, шофирана от задържания, са открити 35 души без документи за самоличност, на видима възраст от 17 до 30 години. По техни твърдения, 33 са от Афганистан и двама от Пакистан.

21 афганистанци, сред които и 4 деца, пък бяха хванати в свиленградския квартал „Гебран“. Всички са настанени в СДВНЧ – Любимец. Като съпричастни са задържани двама българи. Мигрантите влезли в България през „зелена граница“ в района на Свиленград. Наблизо ги чакал микробус, управляван от единия от обвиняемите. Те трябвало да стигнат до София, като за целта шофьорът щял да получи възнаграждение. Водачът се е опитал да избяга, когато микробусът бил спрян от полицаите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button