Регион

Младежи облагородяват Харманли, монтират видеонаблюдение в Бисер и Браница

10 младежки проекта ще бъдат финансирани в кампанията „Харманли на 510 г.“, съобщават от общината. Постъпили са общо 16 предложения от неформални младежки групи от града и селата.

С помощта на доброволния труд на одобрените младежки групи и финансовата подкрепа на общината се предвижда облагородяването на дворните пространства в детските градини „Ален мак“ и „Детски свят“ от две групи – „Калинка“. „Слънчеви усмивки“ от Орешец ще обособят място за игри в парка на селото. „Младите за Българин“ предвиждат облагородяване на парка в селото чрез почистване, озеленяване, пребоядисване и поставяне на ограда и осветителни тела. „Браничанче“ от село Браница и „Зорки бисерчани“ от село Бисер имат за цел да осигурят по-голям контрол и сигурност в своите населени места като закупят и монтират видеонаблюдение.

„Върбовчета“ от село Върбово, „БОЙС“ от село Иваново и „Сръчните изворчета“ ще почистят места за отдих в своите села, като за допълнително удобство ще монтират дървени беседки.

Сред одобрените проекти е този на „Innova One“ – Харманли, които чрез закупуване на Робот ръка ще развият своите умения и тези на връстниците си в областта на роботиката и програмирането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button