Хасково

882 са под карантина в Хасковско, започват засилени проверки

882 са под карантина в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Той е провел спешно заседание във връзка с въведените от здравния министър Кирил Ананиев временни противоепидемични мерки – ТУК. Към момента в МБАЛ – Хасково са петима пациенти с COVID-19 – по един от Харманли и Димитровград и трима от Хасково. Един е на домашно лечение. Мъжът от община Минерални бани, който беше обявен днес за заразен и настанен в болница в страната, не се е прибирал в Хасковско.

Щаб

По инициатива на областния управител Стефка Здравкова щабът ще изиска информация от кметовете на общините за предстоящи мероприятия с цел извършване на контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършват и редовни съвместни
проверки от Инспекцията по труда, ОДБХ, РЗИ, кметовете и полицията.

Препоръчва се на търговските вериги в часовете, когато има най-много клиенти да се следи за броя им, за спазването на дистанция и за използването на предпазни маски.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button