Хасково

Мъж и жена от Хасковско са с коронавирус, 159 са новите заразени в страната

Мъж и жена от Хасковска област са дали положителни проби за коронавирус извън региона, съобщават от областния кризисен щаб.

Става въпрос за 43-годишна жена с постоянна адресна регистрация в община Хасково. Тя не се е прибирала през последните месеци. Положителен е и 34-годишен мъж с постоянен адрес в община Ивайловград. През изминалия уикенд той се е прибирал до дома си. Контактните му лица са установени и днес ще бъдат поставени под карантина.

Девет проби за коронавирус са взети вчера в Хасковска област. Една от тях e на пациент от МБАЛ – Свиленград, две проби са взети от МБАЛ Харманли – една на пациент и една на медик. Четири проби са направени на пациенти от МБАЛ – Хасково, като една от тях е първа контролна проба на 53-годишния мъж от община Харманли. Две проби са взети от РЗИ – Хасково, една от които е повторна на лице, поставено под карантина. Седем от пробите са отчели отрицателен резултат, а двете проби от МБАЛ – Харманли все още се обработват.

159 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 3 341 PCR теста. Общият брой на инфектираните достигна 7 411. Активните случаи са 3 618. 529 са в болница, от тях 29 са на интензивно лечение.

198 души са излекувани само за последните 24 часа. Така общият брой на преборилите вируса достигна 3 517.

8 са новите жертви с COVID-19 за изминалото денонощие. От началото на епидемията са починали 276 души.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.07.2020 16:17 16:17

Това,откога виси на стената ви .

Back to top button