Хасково

6 нови случая на коронавирус в Хасковско, две са заразените деца

За 6 нови случая на коронавирус в Хасковска област съобщават от областния кризисен щаб.

Заразени са съпругът на обявената вчера жена от Димитровград и двете им деца на 7 и 17 г. Те са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още три положителни случая на коронавирусна инфекция. Два от тях са на жени на 34 и 51 години от община Хасково, които са се изследвали по своя преценка. Жените са поставени под домашна карантина. Контактните им лица са издирени. Епидемиологичното проучване продължава и днес. Те работят в хасковската съдебна палата. Както Haskovo.info писа, сградата е затворена за дезинфекция.

Третата положителна проба е взета от лечебно заведение извън областта на мъж на 69 години с постоянна адресна регистрация на територията на община Тополовград. Епидемиологично проучване предстои да бъде направено днес.

Haskovo.info припомня, че заради заразена шивачка бяха затворени два цеха в димитровградската фабрика „Пролет“, където се извършва масово тестване на работещите.

232 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 5 393 теста. Така общият брой на заразените достигна 7 877 души. Излекуваните са 3 841, от които 178 за последните 24 часа. 575 души са приети на лечение в болница, а 28 от тях са в интензивни отделения. Починали са 6 заболели, с което общият брой на жертвите в България достигна 289 души.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
16.07.2020 9:45 9:45

защо заразени се настаняват в болница, а не болни, за да се точи клиничната пътека!

Back to top button