Регион

Гърция забранява влизането през Капитан Петко войвода и Ивайловград

Гърция забранява влизането през двата гранични пункта в Хасковска област – „Капитан Петко войвода“ и „Ивайловград“, включително и с нотариален акт и за сезонни работници.

Това става факт след новите ограничения на гръцките власти, които влизат в сила от полунощ на 22 юли и са до 4 август. По съществени причини – служебни, здравни, семейни – от България в Гърция ще може да се влиза единствено през ГКПП „Кулата – Промахон“ и през ГКПП „Маказа – Нимфеа“. Пътуванията ще се доказват със съответните документи.

Сезонни работници, които напуснат Гърция до 4 август, няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение.

Нововъведените мерки са във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус и не се отнасят за пътуващите с цел туризъм.

Haskovo.info припомня, че към момента туристите могат да влизат от България в Гърция само през „Кулата“. Това става с попълнен в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр, генериращ QR код, както и с документ за отрицателен PCR тест в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button