Регион

Кризисен щаб след мъртви крави край Марица, спряха водата на 50 села и градове

Спешно заседание на Областния кризисен щаб беше свикано тази вечер в Димитровград.

Причината за това е вероятно отравяне на промишлени води, които се вливат в река Марица. В късния следобед 28 крави са умрели веднага след като пили вода на мястото, където обикновено го правят.

Отрова

Според собственика им и неговите близки водата е била видимо отровена и при допир парела. Първоначалният оглед на регионалната Екоинспекция води до съмнението, че във водата е изпусната химическа основа. В същото време обаче надолу по течението на Марица нямало мъртва риба.

Взети са проби от водата и се извършват аутопсии на починалите животни. Превантивно е спряна питейната вода на 50 населени места от Димитровград до Свиленград. Тя ще бъде пусната едва след вземането на проби.

По-късно стана ясно, че чрез системата за ранно оповестяване са уведомени кметовете на общините надолу по течението на Марица – Симеоновград, Любимец, Харманли и Свиленград. На земеделците, кметовете и рибарите е съобщено да се преустанови посещението на река Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
баи Иван КУРА
баи Иван КУРА
27.07.2020 21:25 21:25

крадите още и хора ще започнат да омират дае–ба ващ-а м-ща ма-а коронпирана

аааа
аааа
27.07.2020 23:17 23:17

имате грешка само в харманли са 6-7 села от една помпена поне 20-30 села са без вода минимум

Цеко от Меричлери
Цеко от Меричлери
28.07.2020 7:33 7:33
Отговор до  аааа

Колко химически завода има пък около Дмитрад??? Май, само един .. какво се правят на ударени проверяващите? Няма да е от Космосатова отравяне!!!

тотал щета
тотал щета
28.07.2020 1:00 1:00

Онова корумпираното с рунтавата пyтка имащо се за ветеринарка какво изпърдя по въпроса ?

Back to top button