Регион

Собственикът на загиналите 28 крави ще получи 37 000 лв. обезщетение

Държавен фонд „Земеделие“ ще обезщети Стоян Господинов, чието стадо от 28 крави загина след водопой в канала, вливащ се в река Марица край Димитровград, съобщават от земеделското министерство.

Управителният съвет на фонда отпуска индивидуална помощ de minimis на засегнатия фермер. Господинов ще получи 37 034 лв. за компенсиране на щети и пропуснати ползи, вследствие на загиналите 20 крави, бик и 7 телета, които са били регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти на БАБХ. Помощта ще допринесе за възстановяване на дейността в стопанството на фермера, загубил поминъка си, допълват от министерството.

Haskovo.info припомня, че инцидентът със загиналите крави стана в понеделник след обяд. Тече разследване, откъде са попаднали отровите в канала, от който пиха вода животните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.07.2020 20:36 20:36

Сумата ми се струва добра. Може и по-добре, но да речем че е приемлива. Чудя се обаче, като установят кой е виновният за случилото се (ако установят изобщо) дали БАБХ ще си потърси тези пари от него?

Back to top button