Хасково

Дигитализират синята зона: Паркирането ще се плаща с SMS-и, карти и автомати

Дигитализирането на Синята зона в Хасково ще бъде готово до 3 месеца. Срокът обяви пред Haskovo.info кметът Станислав Дечев след днешната сесия на общинския съвет.

По време на заседанието беше гласуван отчетът на „Тролейбусен транспорт“ за приходите от паркиране. От него става ясно, че приходите са се увеличили с около 15 000 лева, а това се дължало на повечето паркомати вместо инкасатори.

Предстои Синята зона да бъде оборудвана с нови паркомати, с които ще се плаща паркирането както в брой, така и с банкови карти. Ще има и мобилно приложение и плащане с SMS-и. Всички данни ще бъдат част от база данни, в която контрольорите ще следят за кой автомобил е платено и кой не.

Така ще се избегне субективният момент, в който някой спира за кратко и отказва да плати, защото „е за 2 минути“, коментира кметът. Самите контрольори ще бъдат оборудвани със скенери на автомобилните номера и веднага ще виждат кой автомобил за колко време е платил, допълни Дечев.

След въвеждането на новата система, която беше гласувана на сесията на общинския съвет миналия месец, се очаква оптимизиране на персонала и намаляване на разходите за работни заплати. Ще бъдат спестени и разходите за отпечатване на талони.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button