Спорт

Даяна Попова отново е на върха в спортното ориентиране

Седмица след като стана победителка в Обиколката на Витоша при 18- годишните девойки с велосипеди Даяна Попова постигна нов успех.

Тя победи в групата на девойките до 18 години и в тридневните състезания по спортно ориентиране в Шумен. Международните състезания за Купа „България“, които се провеждат за 44-ти пореден път събраха на трудното за ориентиране Шуменско плато повече от 700 състезатели от 59 клуба от страната и чужбина на възраст от 10 до 80 г. Хасковският Клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 11 състезатели.

Спортно ориентиране

Тридневното състезание беше инивидуално, като времената от първите два дни се сумират, а третият ден е дисциплината „преследване“. Даяна Попова водеше след първите два дни пред втората – Деница Пенева от Сливен с 2 мин и 50 секунди, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа и в крайна сметка всичко се реши във финалния спринт, където нашата девойка надделя с 3 секунди. В подобно положение беше и 10-годишният Даниел Йорданов, участващ при 12-годишните батковци. През третия ден той стартира от трета позиция, но в крайна сметка пристигна 4-ти на финала от 57 участници, което за него е голям успех. Габриела Нанева при 20-годишните девойки зае 9-то място, а Николай Стилев при 50-годишните ветерани е 8-ми.

Останалите хасковски състезатели също се представиха добре, но не попаднаха в десетките. Следващите стартове са в Елена, където на 21 и 22 август ще се проведат Нощния шампионат и Маратона по ориентиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button