Хасково

Няма да отчитат водата два пъти заради по-високата цена

ВиК – Хасково няма да отчита два пъти ползването на вода заради повишаването на цената. От 1 август с решение на КЕВР тя се повиши от 3 лева за кубик на 3,51 лева за кубик за Хасково и Свиленград, където има пречиствателни станции за отпадъчни води и от 2,48 лева на 3 лева за населените места, където няма пречиствателни станции.

Отчитането ще става по график и след това ще се разпределя автоматично, обясни днес управителят на водното дружество Тодор Марков. Така например ако отчитането е на 10-то число системата автоматично ще преизчисли ползването процентно и ако например имате 6 кубика вода – 2 от тях ще са по новата цена, а останалите 4 по старата.

Решението за повишаването на цената на водата е част от одобрения бизнес план на ВиК. То може да се обжалва. Предстои да бъде изяснено кой може да го обжалва, обясни областният управител д-р Стефка Здравкова. Тя е председател на ВиК асоциацията, която на последното си заседание не постигна съгласие за одобрение на плана.

Аз представлявам две министерства, които имаха положителен глас за бизнес плана, а против бяха представители на общините, но решението на това заседание е про форма, крайното решение е на КЕВР, обясни Здравкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ВиК платец
ВиК платец
03.08.2020 19:26 19:26

Прехвърляне на топката. Областния управител като председатаел на ВИК асоциацията щом не е съгласна трябва да обжалва новата цена в съда в 14 дневен срок, който тече и времето свършва!

Ангел бивш служите
Ангел бивш служите
03.08.2020 21:58 21:58

Ако я вдигнете почваме да крадем
Взимате една дърводелски тяга за 5 Лева и си решавате проблема

Петя
Петя
04.08.2020 0:19 0:19

Във време на протести те увеличават.. Няма такава държава. Най-скъпата вода, че и още вдигат може би заради урана😠

Back to top button