Хасково

МВР: Разследване и глоби за протестиращите на магистрала „Марица“

„Всички нарушители на законите, които снощи блокираха автомагистрала „Марица“ ще бъдат санкционирани, а случаят ще бъде докладван на прокуратурата“, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков.

Той допълни, че след блокадата няма арестувани, но заяви, че е имало напрежение. По думите на Цанков полицаите са били провокирани да използват сила, каквато не е използвана при освобождаването на пътното платно. Полицейски служители били заплашвани от протестиращи, че те ще се върнат за тях. След напрежението между протестиращи и шофьор на кола на Пътна помощ няма подадени жалби. Образувана е преписка за изясняване на случая. Полицията ще предаде на прокуратура и всички събрани данни по време на снощната блокада. Според МВР са нарушени Закона за митингите и манифестациите, Закона за движение по пътищата, Закона за МВР. Ако се прецени, че не става въпрос за престъпление, ще бъдат наложени административни наказания.

Ангел Цанков
Ангел Цанков

Haskovo.info припомня, че автомагистралата беше затворена снощи около 20 часа до пътния възел за село Капитан Андреево. Протестиращите настояваха за оставките на правителството и главния прокурор. Движението беше освободено преди полунощ.
Според МВР протестиращите са били около 40, а полицаите, които са ги охранявали – около 70, като към тях са се присъединили техни колеги от областните дирекции в Пловдив и Кърджали.

От полицията призовават за спазване на обществения ред. „Всеки има право да изразява мнението си, но всеки е длъжен да спазва и задълженията си и да не провокират полицаите“, каза още директорът на ОДМВР – Хасково. Днес също се взимат мерки за недопускане затварянето на магистрала „Марица“.

Протестиращи блокираха магистрала „Марица“

Масирани проверки по пътищата в Хасковско след снощната блокада на магистралата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
#
#
05.08.2020 10:43 10:43

Първо разследвайте крадецът Бойко Методиев и корумпираната Иванка Гешева, а след това се заемете с протестиращите, палячовци.

Мария
Мария
05.08.2020 10:49 10:49

Еййй, много полицейска тая държава, големи закони, големи нарушения.. Тия, които са срещу боко и гешеФт, нямат право даже и на протест! герб=бкп

Оставка мутри !
Оставка мутри !
05.08.2020 10:59 10:59

Кой закон ще ми цитираш за чекмеджето пълно с буци пари и за Осемте Джуджета ?

Апостол
Апостол
05.08.2020 12:05 12:05

чл. 107 от Наказателния кодекс:
Който с цел да отслаби властта или да създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността,
ТРАНСПОРТА, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни
стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени
организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи ­ с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Michigan
Michigan
05.08.2020 12:17 12:17
Отговор до  Апостол

Смешник.

Back to top button