Хасково

Нов смъртен случай на заразен с COVID-19 в МБАЛ – Хасково

70-годишен мъж от Димитровград, който е бил заразен с коронавирус, е починал в МБАЛ – Хасково. Това е четвърти смъртен случай от началото на епидемията в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Той е бил приет в Инфекциозно отделение на хасковската болница на 4 август вечерта и малко след това е починал. Преди това му е взета проба, която е отчела положителен резултат.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирус. Става въпрос за семейство – мъж на 54 години и жена на 51 години от община Димитровград, контактни лица на мъжа на 30-годишна възраст, настанен в Инфекциозно отделение. Те също са приети в отделението. Третият случай е на 43-годишен мъж от община Тополовград. Предстои днес да му бъде връчено предписание за карантина.

12 проби са взети на персонал от МБАЛ-Свиленград. Резултатите им все още се обработват. 10 проби са взети от РЗИ. Пет от тях са контролни на жена на 60 г., жена на 43 г. и мъж на 36 г. от община Хасково и на двама мъже на 32 г. и 34 г. от община Димитровград. Техните проби са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Четири проби са взети от контактни лица на 43-годишната жена от община Хасково, на нейния съпруг и трите им деца. Техните резултати все още се обработват.

От 89 проби, взети от РЗИ на 4 август, 88 са отчели отрицателен резултат и една положителен. След отчетения положителен резултат на лице от персонала на Старческия дом на Кенана е направен повторен тест с PCR, който е отчел отрицателен резултат.

303 са новите случаи на COVID-19 в страната при направени 5 701 PCR теста. С това общият брой на заразените достигна 12 717 души, от които 5 139 са активни в момента. В болница са настанени 872 души, от които 44 са в тежко състояние, в интензивни отделения. За последното денонощие са излекувани 190 души, с което общият им брой става 7 154. Битката с болестта са загубили деветима.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button