Регион

Остава рискова ситуацията с пожара край границата

Високо рискова е обстановката с големия пожар на територията на общините Тополовград и Свиленград, съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.

Пожарът е овладян от три страни, но още гори между селата Маточина и Варник, като огънят се движи в югозападна посока към турската граница. Властите от турска страна са предупредени да се включат ако до обяд не се ограничи пожарът.

Теренът е труден, а работата ще бъде затруднена допълнително с покачването на температурите и усилването на вятъра. Гасят екипи на пожарната, военни, горски, доброволци.

Haskovo.info припомня, че снощи бедственото положение в общините Свиленград, Тополовград, Хасково, Харманли и Димитровград беше удължено до полунощ на 11 август.

Междувременно Районна прокуратура – Харманли разследва причините за пожара край селата Българин и Рогозиново, при който в петък изгоряха 1 020 декара борова гора и 4 000 декара сухи треви и храсти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
👤
👤
10.08.2020 12:07 12:07

Видимите резултати на крадливата мутра от Банкя.

Back to top button