Хасково

Рецидивист и 15-годишно момиче са арестувани в Хасково за телефонни измами

41-годишен рецидивист и 15-годишно момиче са арестувани в Хасково за телефонни измами, съобщават от МВР.

Това е станало при спецоперация вчера, в която са участвали служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Хасково и Стара Загора под ръководството на прокуратурата.

Задържаният мъж е регистриран за кражби, измама, изнасилване, държане на наркотични вещества, както и държане на боеприпаси без разрешително. Осъждан е за хулиганство, убийство, кражба и телесни повреди.

Измама

Двамата с момичето са съпричастни към телефонна измама, извършена същия ден в Стара Загора – от 86-годишна жена са взети голяма сума пари и златни накити. При ареста в двамата и в ползвания от тях автомобил, са намерени отнетите 4 800 лева и златните накити, инструменти за взломяване, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната им дейност.

Непознат мъж се обадил на домашния телефон на възрастната жена и я предупредил, че парите, които държи в банката, са „застрашени“ от измамници. Той се представил за полицейски служител. Непознатият предупредил пенсионерката да изтегли веднага парите си и заедно със златните си накити да ги предаде на специално изпратен куриер, който ще я посети на домашния адрес. Жената изтеглила от банката спестяванията си в размер на 4 800 лв., поставила ги в найлонова чанта и заедно с два златни кръстчета и част от златна монета ги предала на 15-годишното момиче пред дома си в Стара Загора.

В Хасково с лек автомобил Фолксваген пристигнал задържаният с инициали М. Б., който се отправил към паркинга до един от хипермаркетите. Там трябвало да получи парите от момичето като за „услугата“ да заплати определена сума. Двамата били задържани при предаване на сумата от 4 800 лева и златните бижута.

Има данни, че двамата са съпричастни и към други измами – на 8 юли в Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в Провадия, спрямо 82-годишна жена. Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници.

В престъпната схема в Провадия в ролята на куриер е използван възрастен мъж, който бил заплашен, че съпругата му ще бъде отвлечена – той взел парите от 82-годишната жертва и ги предал във Варна на задържаното момиче.

Изяснява се съпричастността на задържаните и към други престъпления на територията на страната.

Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.

Измама

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.08.2020 9:06 9:06

Galina savova izmamila obstinata sas 400 000 hiledi lv.osven izmamitesas apartamentiteì izvarseni sas saucasnikasi advokat dinko stoev

Анонимен
Анонимен
12.08.2020 9:13 9:13

Tezi dvamata traybva da badat sadeni malkoli mayiki rasplakaha izmamnitsi prokleti

Анонимен
Анонимен
12.08.2020 9:42 9:42

Tozi izmamnik dinko ima sadiyka koito jiveyat na saprujeski nacala zatova ne se plasi glavnia prokoror trabva da se signalizira za tezi izmami vobstinata prokuraturata v obstina haskovo

Анонимен
Анонимен
13.08.2020 14:09 14:09
Отговор до  Анонимен

Ш 90

Back to top button