Хасково

Десета жертва на коронавируса в Хасковско

Пет нови случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област, съобщават от областния кризисен щаб.

Жена на 84 години от община Хасково е била приета вчера в МБАЛ – Хасково в тежко състояние със сърдечно заболяване. Взета ѝ е проба, която е положителна и през деня жената е починала.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за четири положителни случая, регистрирани на територията на област Хасково. Това са мъж на 34 години от община Свиленград, мъж на 65 години от община Тополовград и две жени на 55 и 44 години от община Хасково.

От РЗИ са взети 79 проби на потребители и персонал от социални центрове в община Димитровград. 27 проби са от Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания – 25 са отчели отрицателен резултат и две ще бъдат повторени. Останалите 26 проби от Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, 13 проби от Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие и трафик, и 13 проби от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост са отчели отрицателен резултат.

Напълно излекуван след отрицателна контролна проба е мъж на 39 години от община Димитровград.

Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 164. От тях в Инфекциозно отделение са 19, един е в ОАИЛ, 31 са на домашно лечение, 10 са починалите и 103 са оздравелите.

162 са новозаразените в страната при направени 3 844 теста. 14 са починали вчера, а оздравелите са 149. 741 са настанени в болница, като 60 са в интензивни отделения.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Маргарита
Маргарита
27.08.2020 20:47 20:47

То толко хора няма в Хасково, колкото вие изкарахте „жертви“ на тая световна конспирация 😀

Анонимен
Анонимен
27.08.2020 20:50 20:50
Отговор до  Маргарита

Жалко, че мозъчният дефицит не се лекува, иначе щяхте да имате шанс, но за съжаление даже няма да разберете какво Ви пиша, уважаема Маргарита.

Back to top button