Любопитно

Регионалната библиотека подготвя изложба за празника на Хасково

Изложба от детски рисунки ще подреди Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково в навечерието на празника на града. Тя ще покаже рисунки на деца, вдъхновени от шедьоври на световното изообразително изкуство.

Участниците в изложбата са ученици от арт школите „Дъга“ и „Пастело“ с ръководител Даниел Русев. В читалня „Изкуство“ в библиотеката хасковският художник им поднесе два урока за историята на световната живопис. Заради изискванията за спазване на противоепидемични мерки на заниманията присъстваха ограничен брой млади художници.

Библиотека

Те се запознаха с италианския Ренесанс и разгледаха албуми с репродукции на картини на Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаело, Ботичели, Тициан от фонда на отдел „Изкуство“. Вторият урок бе посветен на френския импресионизъм и неговите най-известни представители – Клод Моне, Едуар Мане, Пиер-Огюст Реноар, Пол Сезан, Едгар Дега, Камий Писаро, Пол Гоген, Винсент ван Гог.

Сега рисунките от летните уроци ще украсят фоайето на библиотеката. Изложбата ще бъде отворена за посещения на 7 септември, съобщи директорът Кирилка Страшникова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button