Регион

Отвориха магистралата, остава сложно край Равна гора

Отворено е движението по автомагистрала „Марица“, която след обяд беше затворена заради задимяване от пожара край хасковското село Александрово, съобщават от областна администрация. Възможно е преминаването и по пътя Хасково – Симеоновград.

Както Haskovo.info писа, пожарът обхвана над 600 декара. Огънят гасят 6 пожарни, служители на Държавно горско стопанство, Общинско лесничейство, а общината осигурява водоноски. Обстановката е динамична, но няма опасност за населението.

Втори пожар гори между свиленградските села Равна гора и Щит. Със стихията се борят 10 пожарни. Огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора. Областният управител Стефка Здравкова поиска утре в потушаването на пламъците да се включат и военните. Поискани са и два булдозера и хеликоптер. Шест пожарни от други области са повикани да включат в ликвидирането на огнищата в Хасковско. Само днес са постъпили 14 сигнала за пожари в региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button