Любопитно

Димитровградчанката Павлина Копано с изложба в Стара Загора

До 15 септември ще продължи изложбата на Павлина Копано в Стара Загора, открита вчера от тамошната община и Представителството на СБХ в града.

Родената в Димитровград художничка Павлина Копано живее и твори в Истанбул. Авторката работи предимно с ръчно изработен хартиен материал. Според изкуствоведите това предоставя безкрайни възможности за оригинален художествен почерк и невероятно богатство от релефни, структурни и цветови комбинации.

След първата й самостоятелна изложба в родния Димитровград тя е представена с още 13 самостоятелни изложби в България и Турция. Участва и в много общи изложби в Англия, Германия, Испания, Южна Корея, Русия, Сърбия. Нейни торби са притежание на Градската художествена галерия – Димитровград, Стара Загора и много частни колекции в България, Холандия, Англия, Белгия, Гърция, Тайланд, Южна Корея и Турция.

Картини на Пaвлинa Koпaнo са показвани на изложба в криптата на реконстурираната българска църква „Св. Стефан“ в Истанбул. Миналата година тя участва в престижната изложба „С поглед към България“, организирана от Генералното консулство на България в града край Босфора със съдействието на Истанбулския държавен университет.

Павлина Копано е също така преподавател по рисуване в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Както Haskovo.info писа, неговата дейност е подпомагана благотворително и от Тракийското дружество в Хасково.

Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button