Хасково

Отец Антони се оттегли от служба след молебена за Хасково

Почетният гражданин на Хасково отец Антони Енев се оттегли от служба. Той се прости с миряните след молебена за Хасково в църквата „Успение на Св. Богородица“.

Днес се навършват 71 г. от ръкополагането за свещеник на отец Антони Енев. През това време той е кръстил над 8 700 деца, венчал е над 2 500 младоженци, изпратил е в отвъдното над 2 400 души. Отецът каза, че вече силите му намаляват и преди 2 месеца е подал молба до митрополит Николай да бъде освободен от служба. Така в църквата остава отец Йордан.

Днешният молебен на празника на Хасково отслужи и архиерейският наместник отец Георги Тодев. Той се помоли в началото на новата църковна година за здравето и успеха на хасковлии.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Отец иван
Отец иван
08.09.2020 13:49 13:49

Човек заслужаващ уважение и най- вече респект към отслуженото.
Но,защо винаги при такива случаи се фотографират лица,които не са фотогенични. Та те са анатемосани приживе. Това са лицата от последните 30г.

Back to top button