Регион

Локализираха два от пожарите, остава сложно край Владимирово

Пожарът между свиленградското село Дервишка могила и тополовградското Планиново е локализиран, но не е потушен, съобщават от областна администрация.

На място са 6 автомобила на пожарната, горски и военни. Огънят не се развива като площ, но ситуацията остава сложна поради силните пориви на вятъра.

Локализиран е и пожарът на територията на село Йерусалимово, община Любимец. Той обхвана около 3 000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти. На място са оставени да дежурят 3 екипа на пожарната.

Ситуацията при тополвградското село Владимирово остава сложна. Огънят е преминал направените през нощта просеки и се разпространява. Гори широколистна гора, гъста растителност и храсти. Районът е труднодостъпен, а силният вятър допълнително усложнява обстановката. На място работят 6 екипа на пожарна безопасност, горски служители и доброволци. Усилено се ползва тежка техника за да се направят просеки на фронта на пожара преди тополовградските села Владимирово и Светлина и село Мъдрец, община Гълъбово.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button