Любопитно

15 септември събра пенсионирани учители в Хасково

Пенсионирани учители се събраха в първия учебен ден, поканени от настоятелството на читалище „Св. Климент Охридски-1969“ в Хасково.

Благодарим ви за всичко, което през годините сте направили с вашия труд за децата на Хасково, каза председателят на настоятелството Маргарита Минчева. Няма такова понятие бивш учител, учителят е такъв цял живот, категорична бе Ели Видева, математичка и поетеса, която прочете своето стихотворение „Междучасие“. Тук бе и нейната първа учителка Бонка Терзиева, която е била съавтор за учебници за начален курс.

Пожелания поднесе и Дойчо Кръстев, почетен гражданин на Хасково и почетен член на Съюза на математиците в България. Неговата внучка, която е студентка по математика дойстойно продължава фамилната традиция в тази наука. Благодарности получи и почетният гражданин маестро Боян Боев, създател на хор „Орфей“, възпитал у поколения деца вкус към музиката.

На срещата прозвуча популярната песен на Росица Кирилова „Учителко, целувам ти ръка!“. Учителите получиха по стрък от розите, дарени от някогашен признателен ученик специално за срещата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button