Хасково

Пожарникарите спасяваха пострадали при 8 тежки катастрофи в Хасково

Пожарникарите са се отзовали на 8 тежки катастрофи с пострадали от началото на годината в община Хасково. При тях се е налагало рязането на смачканите коли и спасяването на пострадалите в тях.

Днес в Хасково беше направена демонстрация по спасяването на пострадали при катастрофа. Колата беше предварително обезопасена, след което с помощта на хидравличен спасителен комплект пожарникарите срязаха две от вратите, влязоха при шофьора и след премахването на покрива на автомобила го изведоха на носилка. Демонстрацията беше във връзка с празника на пожарната и традиционната Седмица на пожарната безопасност.

Пожарникари

От началото на годината хасковските огнеборци са се отзовали на 344 пожара, от които 78 са били с материални загуби. При тях има един загинал и двама пострадали. Извършени са и 142 аварийно-спасителни операции. Лъжливите сигнали са 11, като при повечето от тях хората, които са се обаждали са се объркали, че има пожар, а такъв всъщност нямало.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button