Хасково

Безплатни консултации за безработни с ТЕЛК в Хасково

До края на октомври безработните с ТЕЛК над 30% и членовете на техните семейства имат възможност да се възползват от подкрепата на специалите от НПО.

Те ще им съдействат да се ориентират на пазара на труда, могат да ги насочат към подходяща квалификация или преквалификация, ще им помогнат да си изработят CV, ще им съдействат да се регистрират и да търсят подходящо работно място през онлайн платформи за търсене на работа, ще им организират интервюта за работа.

Днес Сдружение „Национална пациентска организация“ и Дирекция „Бюро по труда“ – Хасково проведоха информационна среща за лица с увреждания, които търсят работа. На срещата Кристина Йорданова – социален работник на НПО за Хасково представи безплатните услуги, които сдружението предлага в рамките на проект „Осигуряване на подкрепа за включване в трудова заетост на лица с увреждания“.

Хората могат да получат и подкрепа за попълване на документи и представителство пред различни институции, социални и здравни служби и услуги. До края на октомври включилите се в проекта могат да се възползват и от безплатни онлайн обучения и тестове за оценка на компетентности.

Всички, които проявяват интерес и желаят да се възползват от услугите, могат да се обърнат към социалните работници за град Хасково: Кристина Йорданова – 0898 412 180, Мариана Войкова – 0889 528 674.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button