Любопитно

Стотици в пъстро шествие и голямо хоро на „Хайдушка софра“ в Хасково

Около 650 танцьори от 38 клуба се включиха в седмото издание на фолклорния фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково.

По традиция всички участници в народни носии се събраха на площад „Свобода“. След това те се отправиха до паметника на Капитан Петко войвода. От там тръгна многолюдно шествие през центъра на областния град. То беше водено от мажоретния състав и духовия оркестър. Шествието стигна до площадка „Спартак“.

Фестивал

Преди началото на фестивала повечето танцьори спонтанно се хванаха на голямо хоро. Събитието беше открито от организатора Мишо Кадиев, който е ръководител на клуба за български народни танци „Фъртуните на Мишо“ и заместник-кмета Мария Вълчева. Първи на сцената се представиха танцьорите от „Фъртуните на Мишо“. От Хасково участват още „Веселие“, „Воденица“ и „Любители на фолклора“.

Фестивал

И тази година „Хайдушка софра“ подкрепя благотворителна кауза. Събираха се средства за лечението на Александър.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button