Спорт

Шаповалов отстрани Гришо на Мастърса в Рим

Григор Димитров беше близо до своя втори полуфинал в Рим, но загуби в три части много равностоен мач срещу Денис Шаповалов.

Хасковлията навакса сет пасив и вдигна нивото си във втория, но в решителната част по-концентриран бе 21-годишният канадец. Той спечели с 6-2 3-6 6-2 и се класира на своя пети Мастърс полуфинал, както и първи на клей, съобщава TennisKafe.com.

Вчера Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим за втори път в своята кариера. Топ тенисистът ни постигна труден, но заслужен обрат в равностоен двубой срещу 19-годишния Яник Синер. Близо два часа и половина след началото на мача топ тенисистът ни надделя с 4-6 6-4 6-4. Преди това в турнира българинът се справи без никакви проблеми с Йошихито Нишиока, като му даде само гейм. А в началото надделя над Джалука Магер със 7-5 6-1.

В общия баланс с Шаповалов до този момент първата ни ракета водеше с 2-0 успеха. През 2016 г. Григор надигра опонента си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази кампания го елиминира в Ротердам след 6-3 7-6(3). Най-доброто класиране на първата ни ракета в Рим остава полуфиналът от 2014 г., когато българинът загуби от Рафаел Надал.

Сега Шаповалов ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман в битка за място на финала. Интересното е, че той вече е с актив 5-0, що се отнася до четвъртфинали в Мастърс сериите. А след доброто си представяне ще направи своя дебют в топ 10.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button