Любопитно

Хасковските хорове „Орфей“ и „Орфей+“ с концерти на три сцени във Варна

От успешно участие в хоровите празници и III национален фестивал на детските и младежки хорове се завърнаха певците от детски хор „Орфей“ и камерна формация „Орфей+“.

Двата хасковски състава, ръководени от Елена Цветкова, бяха сред 15-те хора, включени в програмата на събитието. Специален гост на откриването бяха певците от вокален ансамбъл „Фортисимо“ – Бургас.

Хор

Участието включваше 3 концерта в рамките на три дни – от 18 до 20 септември на различни сцени в морската столица. Детски хор „Орфей“ под акомпанимента на Красимира Генева се изяви на сцена „Раковина“ в Морската градина, на сцената на площад „Антонин Новак“ и в Делта Планет Мол. Те впечатлиха публиката с изпълнението на популярни хитове в хоров аранжимент, сред които „Бяла тишина“ на Георги Минчев, „Алелуя“ на Ленард Коен, „Imagine“ на „Бийтълс“ и „Believer“ на „Imagine Dragons“.

Дамите от „Орфей+“ също пяха на три сцени – пред църквата „Св. Николай Чудотворец“, на площад „Антонин Новак“ и в Делта Планет Мол. Те също изпълниха поп хитове, а най-бурни овации получиха за „Skyfall“ на Адел и „Нека да е лято“ на Стефан Димитров.

Освен хасковските формации в двете хорови събития във Варна се включиха състави от Русе, Свиленград, Сливен, Бургас и Варна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button