Любопитно

Ученици от „Паисий Хилендарски“ с награди от Световен хайку конкурс

Ученици от хасковското СУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечелиха награди от Световен хайку конкурс.

Изложба с 25 наградени творби на български деца от 16-тия Световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спорт“ бе представена в Дома на киното в София. Конкурсът бе организиран от японската фондация JAL и Български хайку съюз със съдействието на Детския отдел на Столична библиотека. Творбите са посветени на разнообразието на различните видове спорт, мотивацията, силата, дисциплината и уменията, които възпитават. Изложбата бе аранжирана с тематични композиции на Школата по икебана „Сога“. Събитието беше съпътствано от изложба-базар на стихосбирки и книги, посветени на хайку и уъркшоп за деца „Първи стъпки в оригами и хайку“ под ръководството на Венелина Петкова и Весислава Савова от Българския хайку съюз.

Наградените хасковски ученици са Йозкан Еминов, Лютвие Шарифова, Шанел Галиб и Божидара Върбанова. Те бяха подготвяни от преподавателите Олга Кончева (рисунки) и Диана Тенева (хайку).

Всички наградени участници получиха грамоти и предметни награди от културното аташе на Япония. Техните хайку бяха прочетени и коментирани от членове на българското жури.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button