Хасково

Хасково отпразнува Деня на Независимостта с тържествен ритуал, концерт и хоро

Тържествено честване на 112 години от обявяването на Независимостта на България се проведе на площад „Свобода“ в Хасково.

В началото бяха положени венци и цветя пред паметника на Незнайния войн. В тържетвения ритуал участваха военнослужещи от хасковското военно формирование 52 740 и духовият оркестър.

Празник

В словото си кметът Станислав Дечев посочи, че Независимостта е забележителен успех, който е постижение на обединения български народ. Градоначалникът каза, че от всеки от нас зависи да опазим това наследство. Областният управител Стефка Здравкова заяви, че с Независимостта България се възражда. Тя посочи, че само когато сме единни можем да постигнем всичко за отстояване на общата ни кауза България. Водещ на церемонията беше актьорът Стефан Цирков.

Празник

Последва концерт на танцов ансамбъл „Южняци“ при Народно читалище „Пейо Яворов – 1982“ с художествен ръководител Васко Димов и народния оркестър при община Хасково с диригент Димчо Йорданов, а хасковлии се хванаха на хоро пред сцената на площада.

Тържества за Независимостта в Димитровград и Свиленград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Параграф
Параграф
22.09.2020 15:31 15:31

Станчо ,за приемен ден има карантина а за пиар няма.Всички засегнати от параграф 4 аплодирайте Станчо!

гражданин
гражданин
23.09.2020 9:06 9:06

В Хасково се е усетило , че е празник.
В Димитровград беше само отбиване на номер,
няма слова, няма народни хора…
Ние тук от простолюдието какво ли разбираме от независимост?

Back to top button