Любопитно

Регионалната библиотека с номинация за наградата „Христо Г. Данов“

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково е номинирана за Националната награда „Христо Г. Данов“, която се присъжда за принос в българската книжовна култура.

Конкурсът се организира от Министерството на културата и Община Пловдив. Той се провежда ежегодно от 1999 г.

Хасковската библиотека е основното книгохранилище на региона, архив на краеведската литература и на местния печат, център за цялостно библиотечно обслужване на читателите, за библиотечно-библиографска информация и библиографии по краезнание. Тя е номинирана заради поредицата успешна реализирани проекти, включително с партньорството на Тракийския университет в Одрин. Благодарение на проекта „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ нови 644 заглавия от близо 80 издателства очакват своите читатели. Към богатия книжен фонд, предоставян на читатели от всички възрасти, през последните години се прибавят и дигитални колекции. Вече 10 години библиотеката е част от „Глобални библиотеки – България“. Миналата година тя бе номинирана за наградата „Библиотека на годината“ на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Тържествената церемония по връчването на призовете ще се състои идната седмица в Пловдив, в двора на къщата-музей на основоположника на книгоиздаването в България Христо Г. Данов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button