Хасково

142 земеделци от Хасковско кандидатстват за помощ в пандемията

Област Хасково води класацията в страната по брой подадени документи за програмата „Извънредно временно подпомагане за земеделските стопани COVID 2“. 142-ма са кандидатите за финансова помощ.

След приключване на административните проверки допустимите заявления ще бъдат платени. Финансовата помощ се изплаща под формата на еднократна сума, информираха от Държавен фонд „Земеделие“. Таванът на подпомагането за един земеделски стопанин е не повече от левовата равностойност на 7 000 евро. Подмярка COVID 2 е с бюджет 5.5 млн. лв.

31 пък са одобрените в Хасковска област за извънредна помощ за компенсиране на щетите от пожарите през това лято. До 30 септември те ще получат средствата, които са общо около 149 000 лв. Определеният бюджет от управителния съвет на ДФ „Земеделие“ по тази схема за всички региони, пострадали от огнената стихия, е 400 000 лв.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
28.09.2020 18:22 18:22

Нека позная- половината от тия са търговци с маси на пазара и не са докосвали мотика през живота си

Back to top button