Регион

Откриха голямо количество сексуални стимуланти и тютюн за наргиле в камион на границата

115 кг. контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки сексуални стимуланти са открити при проверка на товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Преди дни на пункта пристигнал камион с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия. Пред митничарите шофьорът представил редовни документи за превозваната групажна стока, по-голямата част от която мебели и текстил. По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

При проверката се установило, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни със общо 115 кг. тютюн за наргиле в опаковки по един килограм без акцизен бандерол. В товарното помещение са открити и 116 опаковки лекарствени продукти в разфасовки от 0.235 и 0.240 грама – видове сексуални стимуланти. Недекларираните стоки са задържани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000 лева, а стойността на дължимия акциз е 17 480 лева. На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button