Регион

Нова зелена зона за отдих край река Марица ще изграждат в Свиленград

Нова зелена зона за отдих край река Марица ще се изгражда в Свиленград, съобщават от общината.

Това става по проект на Сдружение „Заедно за Свиленград“ в партньорство с турската община Ениджия по програмата за трансгранично сътрудничество с Турция. Общата стойност на договора е 398 834 eвро. Целта е представяне на културно-историческото и природно наследство по атрактивен и конкурентен начин на двете трансгранични общини. Срокът на изпълнението му е 24 месеца.

Водещият партньор е свиленградското сдружение. Инвестиционните дейности в Свиленград включват изграждане на зелена пешеходна зона по дигата на река Марица в района между Стария и новия мост. Новата зона за разходки край реката ще включва изграждане на архитектурни елементи и съоръжения, площадка за отдих, озеленяване с широколистни и иглолистни дървета и храсти. Тя ще осигури по-добър достъп до културно-историческия паметник Стария мост в Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button