Външни публикации

Каква е стойността на SEO: цена, ценообразуване и специфики на услугата

Отговорът на въпроса “Колко средно струва оптимизацията на един сайт?” е подобен на отговора на въпроса “Колко средно струва ремонтът на една кола?”. Тоест: общовалиден отговор не съществува, а ако някой се опита да ви даде такъв от раз – то той вероятно или не разбира, или пренебрегва спецификите на материята.

Казано накратко: сумата, която ще се наложи да заделите за смислена оптимизация, е силно зависима от множество фактори. Работа на SEO експерта е да извърши първоначален SEO анализ и разширен SEO одит, заключенията от които да дадат базата на ценообразуването по отделния проект.

В theSEO обаче ние ви предлагаме едно уникално предимство: каквато и цена за SEO да дефинираме за вашия проект, вие ще я заплатите едва след като видите резултатите от процеса. Какво означава това? Много просто: няма да похарчите нито стотинка, преди да изведем сайта ви на първата страница с Google резултати.

Как точно ще определим цената за работата си и какво ще получите като безплатни услуги до момента на постигане на желаните резултати? Нека ви разкажем.

Елементи от образуването на цена за SEO

След като се свържете с нас, ние ще отделим специално време, за да разгледаме сайта ви, да установим неговото състояние и да дефинираме начините, по които би могла да се реализира една конкурентна SEO стратегия.

 

За да образуваме крайната SEO цена, ще вземем предвид следните ключови подробности:

 

  • Вид на сайта. Най-напред ще вземем под внимание вида и целите на сайта. Цената на оптимизацията за търсещи машини може да варира за обикновени сайтове и електронни магазини, а самите електронни магазини се различават по структура, големина, платформа и брой продукти – фактори, които неизменно пораждат различия в спецификата и количеството на работата.

  • Състояние на сайта по параметри като уеб дизайн, структура, функционалност, текстово съдържание и текущо класиране. В зависимост от установеното, ние бихме могли да преценим нуждата от частичен или цялостен редизайн, корекции в кода и платформата, преработка на текстовете, оптимизация на визуалните материали и т.н. Цената на SEO оптимизацията ще се формира според количеството наложителни подобрения, времето и компетенциите, нужни за тяхното изпълнение.
  • Езиков профил на сайта. Сайтовете и онлайн магазините, които имат повече от една езикова версия, изискват в пъти повече време и усилия за постигане на резултати. Ето защо те логично са обект на по-високи SEO тарифи в работата на всички експерти в областта.
  • Тип и степен на конкурентност на нишата. В тази фаза ние ще определим дали за проекта е нужна работа със стандартна, или локална SEO оптимизация, които по начало се таксуват различно. Ще анализираме броя и състоянието на конкурентните сайтове и ще си извадим базови заключения за това колко точно сложно ще бъде класирането на сайта. Цената за SEO в по-малко конкурентни ниши може да варира драстично, в сравнение с цената за SEO в силно конкурентни такива.
  • Компоненти на смислената SEO стратегия. За някои проекти качествената on-site оптимизация може да доведе до задоволителни резултати сама по себе си. За по-комплексни случаи обаче класирането в топ резултатите може да се окаже възможно единствено при изготвяне на цялостна стратегия, включваща линк билдинг, професионален копирайтинг и/или работа върху цялостната онлайн репутация. Всяка една от тези услуги се заплаща допълнително и влияе върху крайната цена за SEO услугата.
  • Допълнителни клиентски изисквания. С десетилетен опит в оптимизацията, ние сме подготвени да посрещнем очакванията на нашите клиенти, дори те да не влизат в “стандарта” на SEO услугите. Ангажименти, които бихме могли да таксуваме допълнително, включват ексклузивна работа по проекта без ангажиране с преки конкуренти, конфиденциалност на проекта, и т.н.
  • Бюджет за SEO на всеки отделен клиент. Перфектните сценарии често са трудно приложими в реалността и ние сме твърде наясно с този факт. Нашите SEO тарифи ще бъдат обсъдени в светлината на очакванията на клиента, стига тя да е в рамките на реалистичното. Ние ще се опитаме да бъдем гъвкави според определения бюджет и да предложим комбинация от решения, които да постигнат оптимално съотношение между SEO цена и SEO резултат.

 

Съществуват специфики по състоянието на сайта, които силно утежняват процеса на SEO и биха могли да бъдат таксувани допълнително. Те включват предишни наказания на сайта от страна на Google, притеснителен линк профил, обилно дублиране на съдържание или множество грешки в кода.

 

След като установим всички тези подробности, ние ще бъдем готови да ви предложим персонализирана SEO оферта, съобразена с индивидуалните ви нужди и очаквания. Сумата за отделните проекти може да варира между няколкостотин и няколко хиляди лева, които в theSEO ще заплатите единствено след като видите постигнатия резултат с очите си.

Заплащане за SEO услуги според характера на процеса

Друга важна разлика в ценообразуването за SEO е видът на оптимизацията и сроковете, в които екипът ни се ангажира да работи по проекта. Тук опциите могат да бъдат няколко:

 

  • Еднократна SEO оптимизация, която има за цел да изведе сайта на първа страница в Google. След като този ангажимент е изпълнен, клиентът се наема да поддържа резултата сам, доколкото това е по силите му с някои базови насоки от нашия екип;
  • Месечен SEO абонамент за дългосрочно партньорство, в което ние ще се наемем не само да постигнем, а и да поддържаме желаното от клиента класиране на сайта в дългосрочен план;
  • Пакет от SEO и маркетинг услуги за развитие на бизнеса, в който влизат стратегия и акции, свързани с маркетинг в социалните мрежи, Google Ads кампании, менажиране на онлайн репутация и др.
  • Индивидуални и почасови консултации, в които можем да обърнем персонално внимание на проекта ви, да обсъдим с вас силните и слабите му страни и да предложим стратегия за успешна оптимизация, без обаче да се ангажираме с нея.

 

Всички гореизброени опции могат да се окажат повече или по-малко подходящи за различни типове проекти. Ето защо ние ще ви консултираме безплатно относно избора на подходяща форма за работа, която да предлага именно това, от което имате най-силна нужда в момента.

Нашите дългосрочни партньори винаги се ползват с персонализирани оферти и преференциални условия, изключително изгодни за всички участници в процеса.

Безплатни SEO услуги от theSEO

Както вече отбелязахме неколкократно по-горе, всички услуги по SEO оптимизацията на theSEO са абсолютно безплатни до момента, в който резултатите от тях са налице.

 

Докато успеем да изкараме сайта ви на първа страница в Google, вие ще получите следните услуги, за които няма да заплатите предварително:

 

  • Технически одит на сайта на ниво код, хостинг, домейн, микродата и т.н.;
  • Onpage одит на ниво дизайн, структура, вътрешен линк билдинг и т.н.;
  • Одит на съдържанието с оглед на разположение, уникалност, наличие на релевантни ключови думи, добавена стойност за потребителя и т.н.;
  • Линк билдинг, извършен според всички смислени, добри и безопасни за сайта практики;
  • Подробен ежемесечен репорт за констатираните проблеми, подходите към техните решения, свършената работа и резултатите от нея.

През цялото време на съвместна работа екипът на theSEO ще бъде насреща, за да отговори на въпросите ви и да коментира всички възникнали неясноти – без значение доколко сте запознати с материята и какви са техническите ви компетенции.

В случай, че желаете seo оптимизация на сайта си, посетете сайта на theseo и поискайте SЕО цена онлайн.

Ние вярваме, че резултатите винаги говорят по-силно от обещанията. Затова настояваме заплащането по проекта да се случва тогава, когато клиентът вече е уверен не само в цената, а и в реалната стойност на SEO като инструмент за стабилно бизнес развитие.

Защото имаме опита, увереността и компетенциите, които ни позволяват първо да дадем, а едва след това – да вземем.

 

Back to top button