Регион

Златни накити за 160 000 лв. откриха в кабината на камион

Близо 2 кг. контрабандни златни накити в шофьорската кабина на камион са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина са открити 6 пакета. Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета.

Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14-каратово злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На 61-годишния турски шофьор е наложена парична гаранция и забрана да напуска България, освен с разрешение на прокуратурата. Разследването по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button