Регион

Откриха хиляди контрабандни цигари в тайници на камиони

32 800 контрабандни цигари в тайници на товарни автомобили откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите камион с турска регистрация е влизъл в страната от Турция. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху две от гумите на третата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите се установило, че в тях са укрити 22 800 цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

Цигари

В хладилен камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол митничарите открили 10 000 цигари без бандерол, укрити във фабрични кухини, между двете стени на хладилното ремарке.

Контрабандните цигари са задържани. На водачите, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците.

За по-малко от две седмици през октомври митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 300 000 цигари. Иззети са 181 080 цигари, закупени от Турция от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки са открити 116 360 безакцизни цигари, за което са съставени 58 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button