Спорт

Камбуров е №1 на писта „Хасково“, местни пилоти на почетната стълбичка

Пламен Камбуров от АСК „ЛВ Авто рейсинг тийм“ с Мицубиши Лансер спечели четвъртия кръг от шампионата Затворен маршрут в Хасково в най-високия клас „Макси“.

Той изпревари шампиона Константин Маршавелов от клуб „К2 Рейсинг“. След финала Камбуров заяви, че е много щастлив и допълни, че този път не е имал технически проблеми с колата, което му е позволило да спечели първото място. Маршавелов поздрави победителя и призна, че във втората част на състезанието, когато Камбуров е станал особено бърз, той е изпитал проблеми със спирачките на автомобила си. Решил е да намали скоростта, но да завърши и по този начин да запази лидерската си позиция в шампионата.

Състезание

Илия Вачев от АМК „Хасково“ стана трети, а Драгомир Драгов от Харманли е втори в RC4, където първенец е Деян Деянов (GREEN FOX Motors) с Пежо 106. За пръв път в историята на състезанието пилоти се пуснаха в серия „Лада“. В клас Х2 от нея победител стана Евгени Семерджиев (АКС Стара Загора, Лада 2105). В клас Х3 най-бърз беше Иван Лишев (АСК „Динамо“, ВАЗ 2101). В серия „Спорт“, клас НС4, най-бърз бе Александър Димитров – Пъчката (GREEN FOX Motors, Хонда Сивик). В клас RC5 най-бързо с трасето се справи Радко Петров (АСК „Вромос“, Ситроен Саксо). Пръв в серия „Туринг“ е Иван Влъчков (КА-2 Рейсинг тийм, Хонда Сивик).

Състезание

За пилотите имаше много специални награди. В церемонията по награждаването участваше кметът Станислав Дечев и директорът на състезанието Иван Бакърджиев. 37 пилоти пристигнаха в Хасково, като най-възрастният беше 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас. Състезанието премина без сериозни инциденти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button